Jenő
-3 °C
6 °C

Rendkívüli állapotot hirdettek Washingtonban a Florence hurrikán miatt

2018.09.11. 21:26 Módosítva: 2018-09-11 21:26:51

Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek kedden a közelgő Florence hurrikán miatt.  Muriel Bowser washingtoni polgármester jelentette be, hogy csatlakozik Virginiához, valamint Észak-, és Dél-Karolinához, amelyeknek kormányzói már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot. 

Donald Trump elnök kedden nyilatkozatot írt alá, amellyel szükségállapotot hirdetett ki Észak-, és Dél-Karolinára, és twitterén azt írta, sok év óta ez az egyik legrosszabb vihar, amely a keleti partvidéket sújtja.  

Dél-Karolinában kedd délig befejeződött a partvidéki területek kiürítése, Észak-Karolinában és Virginia tengerparti vidékein még tart a kötelező evakuálás. Az észak-karolinai hatóságok amiatt is aggódnak, hogy a Florence hurrikán várhatóan egy atomerőmű közelében, Southport városkánál ér partot. 

A szakemberek szerint a hurrikán kicsit ugyan csendesülhet is, de várhatóan 5-ös erősségű lesz, mire partot ér.  Ralph Northam, virginiai kormányzó hivatala felhívta a figyelmet, hogy az állam belső vidékein katasztrofális áradások, erős szél és szinte bizonyosan tömeges áramkimaradások várhatóak. Bizonyos területeken akár 50 centiméternyi csapadék is hullhat. A Potomac folyó partján fekvő virginiai Alexandria óvárosában már térdig érő víz öntötte el az utcákat, vízben állnak az éttermek és a kávézók.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?