Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Vandalizmus miatt tartóztattak le hat vegán aktivistát Franciaországban

2018.09.12. 21:40

Hat embert tartóztattak le a franciaországi Lille városában a héten, mert őket gyanúsítják azzal, hogy a nyáron több helyi üzlet, köztük egy McDonald's ablakát is betörték, és vegán szlogeneket graffitiztek a falakra – írja a France24.

A letartóztatott hat ember közül ötöt már szabadon engedtek, vagy hamarosan kiengedik őket, egy 21 éves nőnek azonban meg kell majd jelennie a bíróságon. Egy, a nyomozáshoz közeli forrás szerint hat vegán aktivistáról van szó, akiket a DNS-ük és a telefonhívásaik alapján azonosítottak be.

Idén egyébként már több atrocitás érte a francia henteseket, akik nyáron végső elkeseredésükben a belügyminisztériumhoz fordultak védelemért, azt hangoztatva, hogy több tucat alkalommal támadtak rá az üzleteikre ebben az évben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek