Jolán
2 °C
4 °C

Halálos fenyegetést kapott a Salvinit vizsgáló ügyész

2018.09.12. 21:03

Halálosan megfenyegették a Matteo Salvini olasz belügyminiszter ellen vizsgálatot indító ügyészt. Agrigento város főügyészének, Luigi Patronaggiónak egy töltényt tartalmazó borítékot küldtek egy fenyegető üzenet kíséretében, írja a Guardian.

A borítékon szélsőjobboldali mozgalmakhoz közel álló militáns csoportok által használt szimbólum is volt. Patronaggiót korábban már a közösségi médiában támadták szélsőségesek és Salvini támogatói, amiért elindította a vizsgálatot.

Salvini ellen azért indítottak eljárást, mert megtagadta a Diciotti hajó kikötését a fedélzetén 177 illegális migránssal. Hat nap után szállhattak ki a szicíliai Cataniánál, miután a katolikus egyház, Írország és Albánia beleegyezett, hogy fogadja őket.

A Salvini elleni vádak a parlamenti képviselők elé kerülnek majd, ők döntik majd el, hogy bírósági eljárás indulhat-e ellene, vagy pedig véget kell vetni az eljárásnak.

Az olasz Ligát vezető Salvini azt mondta a vizsgálatról, hogy nem fog meghátrálni. „Kész vagyok büszkén vállalni, hogy letartóztassanak, mert azért küzdök, hogy megvédjem az olasz határt."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?