Ödön
1 °C
11 °C

Rovarirtó szer okozta az Egyiptomban nyaraló pár rejtélyes halálát

2018.09.12. 12:38 Módosítva: 2018-09-12 13:09:06

Kiderült, hogy mi okozta az Egyiptomban nyaraló brit házaspár rejtélyes halálát. Ahogy mi is beszámoltunk már róla,  a 69 éves John és a 64 éves Susan Cooper a Vörös-tenger partján lévő, 5 csillagos Steigenberger Aqua Magic hotelben szállt meg augusztusban. A férfi  infarktust kapott, és leállt a légzése, feleségét kórházba szállították, ahol 6 órával később összeomlott a keringése, és meghalt. Haláluk miatt az egész szállodát kiürítették

A hatósági vizsgálatok most kiderítették, hogy halálukat egy rovarölő szer belélegzése okozta. Egy nappal a haláluk előtt egy erős szerrel fújták be a szomszédos szobát, de a szer átszivárgott az ő szobájukba is - írja a Daily Mail

cooperék

Azt már korábban megírták, hogy hotelszobájukban a velük nyaraló lányuk és a helyi kormányzó szerint is furcsa bűz terjengett, ennek ellenére a kormányzó akkor azt nyilatkozta, természetes halált halt a házaspár. Az is gyanús volt, hogy rajtuk kívül még egy másik vendég is panaszkodott légzési nehézségekre.

A nyomozás kiderítette, hogy a lambda-cyhalothrin nevű hatóanyag 5 százalékos oldatával végezték a rovarirtást a szomszédos szobában, és ugyan a szabályoknak megfelelően szigetelőszalaggal, hermetikusan lezárták a szobát, a mennyezeten keresztül mégis ki tudott szabadulni onnan a szer. 

A helyi hatóságok azért próbálták természetes halálnak beállítani az esetet, mert a helyi turizmus az arab tavasz és a 2015-ös géprobbantás óta hanyatlásnak indult az elmúlt években. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?