Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A Szex és New York színésznője nem lesz New York kormányzója

2018.09.14. 11:04

A Szex és New York színésznőjeként is ismert Cynthia Nixon New York állam kormányzóválasztásán indult volna demokrata színekben a félidős választáson, azonban csütörtökön elvesztette az előválasztást Andrew Cuomóval szemben.

Courno a szavazatok 65 százalékát kapta meg, Nixon pedig 35 százalékot. A vereségről azt írta twitterén, hogy nem erre az eredményre számított, de nem szegte kedvét, mert már az indulásával sikerült átrendezni a politikai erőviszonyokat.

Nixon márciusban jelentette be az indulását, akkor arról beszélt, hogy New Yorkban született, nem is élt soha máshol, és itt is akarja fölnevelni a gyerekeit.

Viszont úgy látja, az egész államot cserben hagyták a vezetői, mert itt a legnagyobbak az egyenlőtlenségek, baj van az állami iskolákkal és a tömegközlekedéssel, az állami több városában pedig a gyerekek fele szegénységben él, miközben New Yorkban élnek a világ leggazdagabb emberei is.

Az Egyesült Államok novemberi félidős választásán minden korábbinál több nő indul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?