Jenő
-3 °C
6 °C

NE MOBILOZZ VEZETÉS KÖZBEN! - ez a teherautósofőr négy embert ölt meg

2018.09.15. 10:59

Tíz éves börtönbüntetését tölti Tomasz Kroker Angliában. A férfi 2015-ben teherautójával belerohant egy kocsisorba az A34-es autópályán, számos autót összelapítva. Az egyik autóban a 45 éves Tracy Houghton, két fia, és a mostohalánya vesztették életüket.

A három évvel ezelőtti történetet a Daily Mail vette elő, hogy felhívja a figyelmet a vezetés közbeni mobilozás veszélyére. A teherautóban kamera figyelte a sofőrt, az autó belső terét, illetve az előtte lévő utat, így pontosan rekonstruálható volt, hogy mi történt.

A teherautósofőr a telefonján babrált, éppen zenét akart váltani, miközben a járműve 80 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott egy éppen összetorlódó kocsisor felé. A sofőr így már csak későn tudott reagálni, és belerohant a kocsikba.

(A videón 1.43-tól látható a baleset).

A korabeli híradások szerint Kroker éppen egy órával a baleset előtt írt alá egy nyilatkozatot, hogy sofőrként nem mobilozhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?