Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Két hét alatt négy prostituáltat ölt meg egy amerikai határőr Texasban

2018.09.16. 11:03

Letartóztattak egy amerikai határőrt, aki négy prostituáltat gyilkolt meg szeptember 3. és 15. között a texasi Laredo környékén – írja a Buzzfeed News.

A nők buszmegállókban és parkolókban szálltak be a férfi kocsijába, ahonnan a határőr elhagyatott, autópálya melletti helyekre vitte őket. Az áldozatokat egytől egyik pisztollyal lőtte fejbe. A rendőrség még vizsgálja, hogy a szolgálati fegyverét használta-e. Az áldozatok közül az egyik transszexuális volt.

A 35 éves Juan David Ortiz 10 éve dolgozott a határőrségnél, előtte a tengerészgyalogságnál szolgált. A férfit szombaton tartóztatták le, miután egy prostituáltnak sikerült megszöknie, miután a férfi fegyvert fogott rá.

A prostituált nőt a férfi a házába vitte, ahol a nő elmondása alapján furán kezdett viselkedni, majd az egyik áldozatáról kezdett beszélni, akinek a holttestét múlt héten találták meg. Ortiz és a nő egy pickupban hagyták el a házat, és megálltak egy benzinkútnál. A nő itt a meggyilkolt nőről kezdett beszélni, mire a férfi előhúzta a fegyverét és a nőre fogta. A nőnek sikerült kiszállnia a mozgó járműből, és egy közelben lévő rendőrtől kért segítséget.

Egy óra múlva a rendőrök megtalálták Ortizt, aki a pickuppal egy parkolóházba menekült, de a rendőrök hamarosan rátaláltak és letartóztatták.

A határőrség együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé, és közölték, hogy bár alapvetően nem kommentálhatnak folyamatban lévő nyomozásokat, a munkatársaik által elkövetett bűncselekményeket elfogadhatatlannak tartják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?