Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az eprek után egy almában is tűt találtak Ausztráliában

2018.09.18. 10:02

Vasárnap mi is írtunk arról, hogy eperbe rejtett tűktől retteg egy egész ausztrál állam, most azonban szintet lépett a probléma, ugyanis egy sydneyi szupermarketben vásárolt almában is tűt találtak, a kialakuló botrány miatt pedig máris komoly bajba került az ausztrál gyümölcstermelő ágazat – írja az MTI.

A botrány a múlt héten robbant ki, amikor egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután megevett egy queenslandi szupermarketben vásárolt epret, amibe – mint később kiderült – valaki beleszúrt egy tűt. Azóta többen posztoltak hasonló eprekről, kedden azonban a Seven Network tévéadó arról számolt be, hogy 

egy anya egy almában is tűt talált, amikor felszeletelte gyerekének a gyümölcsöt.

A dolog azért aggasztó, mert hiába írtak ki 100 ezer ausztrál dolláros, azaz nagyjából 20 millió forintos nyomravezetői díjat az ügyben, egyre több a tű, és nem is csak a gyümölcsök tekintetében terjed: állítólag már mindegyik államból érkezett hasonló bejelentés, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes, de a rendőrség szerint erre egyelőre nincs bizonyíték. Az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján.

Az állami hatóságok felhívták a fogyasztók figyelmét a rájuk leselkedő veszélyre, és miközben a termelők kreatív megoldásokat keresnek a problémára – például fémdetektorokkal vizsgálnák át a polcokra került gyümölcsöt –, sokuk áruja máris veszendőbe ment, miután egyes országok már le is állították az ausztrál eperimportot.