Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Salvini pártja csalt, de elég 75 év alatt törlesztenie

2018.09.18. 21:42

Az olasz ügyészség megengedte kedden a kormány kisebbik koalíciós pártjának, a Ligának, hogy 75 év alatt, részletekben fizesse vissza egy csalásból eredő, nyomozók által megállapított tartozását az olasz költségvetésnek, és ezzel megmentette a biztos csődtől a jobboldali pártot, írta az MTI.

Az olasz bíróság a múlt hónapban határozott úgy, hogy csalás miatt 49 millió eurót kell visszavenni a Ligától. Ebből közel 4 milliót megtaláltak a párt számláin, de a többi hiányzik, feltehetőleg külföldre került.

A párt kedden olyan alkut kötött a genovai ügyészséggel, hogy a fennmaradó tartozást évi mintegy 600 ezer eurós részletekben fizetheti vissza.

Az ügyészség tavaly indított vizsgálatot, miután Umberto Bossit, a Liga alapítóját és korábbi vezetőjét elítélték, amiért 2008 és 2010 között a költségvetésből kapott pártfinanszírozásból és az akkori nevén Északi Liga tagsági díjaiból fedezte családi kiadásait. Elítélték a párt volt pénztárosát is.

Matteo Salvini belügyminiszter, a párt jelenlegi vezetője, aki 2013 végén, a botrányt követően vette át a Liga vezetését, már több alkalommal kijelentette, hogy sosem látta a bíróság által említett 49 millió eurót.