Izsó
20 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Hűtőkocsiban tárolják a hullákat egy mexikói városban

2018.09.18. 09:09

A mexikói Jalisco szövetségi tagállam ügyészsége helyi idő szerint hétfőn megerősítette, valóban hűtőkocsiban tárolnak 157 holttestet a nyugat-mexikói Tlajomulco településen, mert nincs hely a halottasházban – írja az MTI.

A hűtőkocsi az elmúlt napokban több helyen is parkolt már a városban, a helyi lakosok pedig végül a hatóságokhoz fordultak miatta, mert elmondásuk szerint kellemetlen szag áradt belőle.

A fentiek fényében ez abszolút érthető is, az ügyészség ugyanakkor hangsúlyozta, a teherautót nem hagyták magára, a benne tárolt holttesteket pedig hűtik, az átmeneti megoldásra pedig azért van szükség, mert az új, 800 holttest befogadására méretezett épületet még építik.

A hűtőkocsi egyébként eredetileg egy raktárépületben állt, 

de azt bezárták, mert kiderült, hogy engedély nélkül épült.

Az elmúlt 12 évben Mexikóban 200 ezer gyilkosság történt, és hivatalos statisztikák szerinti 35 ezer ember eltűnt. Csak tavaly több mint 29 ezer embert gyilkoltak meg az országban.

A halottasházak megteltek, nem tudnak befogadni ilyen sok halottat, ráadásul az orvosszakértők sem tudnak megbirkózni ennyi tetemmel, a halottak hűtőkocsikban való tárolása ezért nem ismeretlen jelenség az erőszakhullám sújtotta tagállamokban, köztük Jaliscóban sem.