Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az USA azonnali tárgyalásokat ajánl Észak-Koreának

2018.09.19. 22:53

Washington kész azonnali tárgyalásokra Észak-Koreával a kétoldalú viszony átalakításához, jelentette be szerdai közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Találkozóra hívta az észak-koreai külügyminisztert New Yorkba, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idején, és meghívta Észak-Korea képviselőit Bécsbe egy találkozóra az amerikai kormány különmegbízottjával, Stephen Biegunnal. A miniszter szerint az atommentesítésről folyó tárgyalásokat 2021-ig lezárják.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a jövő héten Észak-Koreáról rendezendő vitáját Mike Pompeo elnökli majd.

Donald Trump közben dicsérte Mun Dzsein dél-koreai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető Phenjanban zajló csúcstalálkozóját. Délután Twitter-bejegyzésekben reagált arra, hogy a két Korea közös nyilatkozatot írt alá. „Nagyon izgalmasnak" nevezte, hogy a két Korea közösen nyújt be pályázatot a 2032-es olimpiai játékok megrendezéséért, írja az MTI.

Az amerikai-észak-koreai tárgyalások megakadtak az elmúlt hetekben, hónapokban, Mun látogatásának egyik célja az lehetett, hogy közvetítsen.