Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lecsaptak az egyik legnagyobb moszkvai bűnszövetkezetre

2018.09.19. 13:26

Felszámolták az egyik legnagyobb, több százmillió rubeles havi forgalmat lebonyolító bűnszövetkezetet Moszkvában, a hatósági razziákban száznál több embert vettek őrizetbe – írja az MTI.

Julija Ivanova, a szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője elmondta, hogy több szövetségi és fővárosi hatóság közreműködésével sikerült lecsapniuk a bűnszövetkezetre, ami illegális szerencsejátékokat szervezett Moszkva területén.

Az elkövetők 2016 májusa óta, a Panoráma nevű, törvényesen működő fogadóiroda álcája alatt tevékenykedtek játékautomatákkal a szerencsejátékra kijelölt övezeteken kívül, a bűnhálózat összesen 15 játékbarlangot és kaszinót tartott fenn. Havi forgalmuk több százmillió rubeles volt, a vezetőik pedig ki is használták a hatalmas bevételt, luxuskörülmények között éltek.

A bűnszövetkezetben állítólag elég komolyan vették a hierarchiát: a szervezet legalján lévők nem ismerték a főnökeiket, csak telefonos üzenőszolgáltatások segítségével tartották velük a kapcsolatot. Mindenki csak a saját, pontosan meghatározott feladatával foglalkozott, még a vezetők is csak a közvetlen környezetükben lévő bizalmi embereket ismerték.