Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump: Nekem nincs igazságügyi miniszterem

2018.09.19. 22:10

Donald Trump amerikai elnök megint keményen bírálta saját igazságügyi miniszterét, Jeff Sessions-t, akinek nem bírja megbocsátani, hogy kivonta magát a 2016-os elnökválasztás orosz befolyásolásának ügyében indított vizsgálatból.

Az elnökválasztási kampány alatt még Trump egyik első fontos kongresszusi támogatójának számító Sessions ezek után kiesett az elnök kegyeiből, aki már több mint egy éve rendszeresen támadja miniszterét. „Nagyon szomorú, de nincs igazságügyi miniszterem" – mondta a Hill.TV-nek. Hozzátette, hogy bevándorlásügyben sem elégedett Sessions fellépésével.

Sessions korábban visszautasította a kritikákat, szerinte alatta nem lehet helytelenül befolyásolni az igazságügyi minisztériumot.

Trumpot sokan bírálták már, amiért nyomást akar gyakorolni az igazságszolgáltatásra. A republikánusok közül voltak olyan szenátorok, akik jelezték, támogatnák, ha az elnök a novemberi félidős választás után leváltaná Sessions-t. Mások viszont pont, hogy kiálltak a miniszter mellett.

Trump az interjúban most azt mondta, hogy meglátja, mi lesz, többen is Sessions elmozdítását kérték tőle, írja a BBC.