Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump nem tart a volt kampányfőnökétől

2018.09.19. 16:26

Trumpot egészen addig nem aggasztja, hogy Paul Manafort együtt dolgozik az orosz befolyást vizsgáló bizottsággal, ameddig az igazat mondja, írja a USA Today.

Szerintem az igazat fogja mondani

- mondta Trump a sajtó képviselőinek Washingtonban.

Donald Trump korábbi kampányfőnöke vádalkut kötöt, és két vádpontban, az Egyesült Államok elleni összeesküvésben és az igazságszolgáltatás akadályozásában vallja majd magát bűnösnek a pénteki előzetes meghallgatáson.

Manafortot augusztusban már egy másik perben nyolc rendbeli adó-, és banki csalásban, külföldön tartott bankszámlák eltitkolásában bűnösnek mondta ki egy virginiai esküdtszék. Az ukrajnai és orosz oligarchákkal üzletelő, a Putyinnal szövetséges Viktor Janukovicsnak tanácsot adó Manafort ezekért akár 80 év börtönt is kaphat, de szakértők szerint minimum tíz évre lecsukják.

A második perben olyan vádpontok voltak ellene, mint az Egyesült Államok elleni összeesküvés, külföldi kormány érdekében folytatott be nem jelentett lobbitevékenység, tanú befolyásolása és hamis tanúzás. Ezekért akár további 15-20 év börtönt kaphatott volna. Az esküdtszék tagjait hétfőn kezdték volna kiválasztani, de ha Manafort tényleg vádalkut köt, akkor a per már nem kezdődik meg.