Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kim Dzsongun nagyon akarja az újabb találkozót Trumppal

2018.09.20. 12:32

Kim Dzsongun észak-koreai vezető azt szeretné, ha Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ismét Phenjanban tárgyalna a nukleáris leszerelésről, és minél előbb újra találkozni szeretne Donald Trump amerikai elnökkel - mondta Mun Dzsein dél-koreai elnök szöuli sajtótájékoztatóján csütörtökön, azután, hogy hazatért az Észak-Koreában tartott Korea-közi csúcstalálkozóról.

Az újabb találkozó észak-koreai-amerikai találkozó lehetőségéről egyébként szeptember 10-én a Fehér Ház is beszélt.  Akkor azt közölték, az észak-koreai vezető kezdeményezte egy levélben, amelyet az amerikai elnöknek küldött a külügyminisztériumon keresztül.

Szerdán Mike Pompeo is megszólalt, közölte, hogy Washington kész azonnali tárgyalásokra Észak-Koreával a kétoldalú viszony átalakításához. 

A dél-koreai Mun ezzel kapcsolatban azt mondta csütörtökön, Kim biztosította, hogy a teljes körű nukleáris leszerelés a közeljövőben megvalósulhat, ennek részleteit Washingtonnak és Phenjannak egymás között kell kidolgoznia.

Mun arról is beszélt, hogy ő is beszélni akar Trumppal arról, hogy a két Korea közösen véget vethessen a háborús állapotoknak a félszigeten. 

(MTI, Index)