Judit
2 °C
7 °C

Le Pen felháborodott, hogy pszichiátriai vizsgálatra köteleznék

2018.09.20. 15:48

Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke felháborodott, amiért az  Iszlám Állam kivégzéseiről készült fotók közzététele miatt folyó eljárásban az ügyészség elrendelte a pszichiátriai vizsgálatát, írja az MTI. 

"Ez egyszerűen elképesztő. Ez a rezsim tényleg kezd félelmet kelteni. Azt hittem, már mindenből megkaptam a magamét: hát nem! Amiért elítéltem az Iszlám Állam szörnyűségeit Twitter-üzenetekben, az igazságszolgáltatás pszichiátriai vizsgálatnak vet alá. Még meddig mennek el?"- írta Le Pen twitteren. 

A vizsgálatot az a vizsgálóbíró rendelte el, aki márciusban megindította az eljárást Marine Le Pen ellen, amiért a képviselő három fotót tett közzé korábban. Az egyiken James Foley amerikai újságíró lefejezett holtteste volt látható, ez utóbbit később törölte, miután az újságíró családja felháborodott. 

A politikus "Ez az Iszlám Állam!" üzenettel az után rakta fel képeket, hogy a BFM francia hírtelevízió egyik kommentátora, Jean-Jacques Bourdin párhuzamba állította a dzsihadista csoportot és Marine Le Pen pártját.

Az ügyben eljáró Párizs közeli Nanterre-i ügyészség szerint a törvények alapján kötelező orvosi vizsgálat elrendelése abban a bűncselekményben, amellyel Marine Le Pen gyanúsítják.  A pártelnök a nemzetgyűlésben jelezte, hogy nem hajlandó magát alávetni a vizsgálatnak. "Megnézem, hogy a vizsgálóbíró, hogyan képzeli el a rákényszerítésemet?" - mondta Le Pen a francia sajtónak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?