Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tajvanon letartóztatták a letölthető fegyverek feltalálóját

2018.09.21. 22:31

A tajvani hatóságok letartóztatták Cody Wilsont, a letölthető fegyverek feltalálóját, írja a Yahoo. A férfit ugyanis körözik az Egyesült Államokban, mert lefeküdt egy 16 éves lánnyal. 

Az otthon nyomtatható legális fegyver egy per eredménye, amelyben a fegyver tervezője, Cody Wilson megegyezett az amerikai állammal. Azóta ugyanakkor a bíróság megtiltotta, hogy a fegyverek számítógépes tervfájljait megosszák az interneten, de hiába a tiltás, terjednek a nyomtatható fegyverek tervrajzai. Bár emiatt több állam beperelte, mégsem emiatt kellett lépniük az ázsiai ország rendőreinek.

Egy 16 éves lány ugyanis jelentkezett a rendőrségen és azt állította, Wilson egy austini szállodában 500 dollárt fizetett neki, hogy lefeküdjön vele. Austin Texas államban van, ahol a 17 éven aluliakkal folytatott szexuális kapcsolat megrontásnak számít, az elkövető pedig akár 20 év börtönt is kaphat. A lánynak ráadásul még videofelvételei is vannak az együttlétről.

Az eset miatt Amerikában körözést adtak ki a 3D-s fegyverek atyjára, aki azonban még a körözés kiadása előtt, szeptember 6-án Tajvanra utazott. Ezzel alapvetően nincs is semmi probléma, viszont elfelejtett hazamenni, így az USA segítséget kért a szigetországtól.

Tajvan és Amerika között egyébként nincs kiadatási egyezmény, de a tajvani hatóságok nagyon segítőkésznek mutatkoznak, és csak idő kérdése, hogy Wilsont visszadeportálják az USA-ba.