Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Már 41-en meghaltak Florence miatt

2018.09.21. 07:54

Csütörtök estére már 41-re emelkedett a halálos áldozatok száma a Florence trópusi vihar miatt. Harmincegy ember Észak-Karolinában vesztette életét, 10 pedig Dél-Karolinában, illetve Virginiában. Tovább áradnak a folyók és óriásiak az anyagi károk, írja az MTI.

Bár az eső elállt, a folyók változatlanul áradnak, igaz, a kisebb folyók már apadni kezdtek. Ezer út és országút továbbra is járhatatlan Észak- és Dél-Karolinában. A kanadai határtól Floridáig húzódó 95-ös országút - amely az egyik legforgalmasabb a keleti parton - az észak-karolinai szakaszán várhatóan egészen októberig le lesz zárva.

Roy Cooper észak-karolinai kormányzó több milliárd dollárra becsülte az anyagi károkat, bár még mindig nem lehet végleges adatokról beszélni, hiszen a vihar hatása még korántsem múlt el. A kormányzó szerdán a katasztrófa sújtotta vidékekre látogató Donald Trump elnöktől a szövetségi kormány külön anyagi segítségét is kérte, amelyet az elnök meg is ígért.

A víz által körülzárt városokban még nem kezdődhetett meg a fertőtlenítés, a víz rendkívül lassan vonul vissza. A menedékhelyeken lévőket mindkét államban arra kérik a hatóságok, hogy pár napig még várjanak a visszatéréssel, mert több vidéken nagy a járványveszély.  • Vennék
  • Hírek