Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már 161 halálos áldozata van a Viktória-tavi kompbalesetnek

K  AP20180921230
2018.09.22. 11:30

161-re nőtt a Viktória-tavi kompbaleset halálos áldozatainak száma, írja az Euronews. Továbbra is folyik a kutatás az áldozatok után, akár 300 ember is lehetett a komp fedélzetén.

Továbbra sem tudni, hogy pontosan hányan utazhattak a hivatalosan 100 férőhelyes Nyerere komp fedélzetén, amely több tonna árut is szállított. Szemtanúk szerint legalább 200, más források szerint akár 300-nál is több ember is a hajón tartózkodhatott és

mindössze 40-en élték túl a katasztrófát.

Tanzánia miniszterelnöke, John Magufuli pénteken azt javasolta, hogy a komp menedzsmentjét tartóztassák le, illetve négy napos nemzeti gyászt hirdetett.

A Viktória-tó Afrika legnagyobb tava, Tanzánia, Kenya és Uganda osztozik rajta. A komp eredetileg Ukewere és Ukora szigetek között közlekedett, utóbbi kikötője előtt nem sokkal borult fel eddig ismeretlen okokból. 

(Borítókép: A felborult Nyerere komphajó a Viktória-tó vizén a tanzániai Ukara-sziget közelében 2018. szeptember 21-én a hajótörés másnapján. A szerencsétlenség következtében több mint száz ember életét vesztette. (MTI/AP))