Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkapták az emukat tömegesen halálra gázoló ausztrál férfit

2018.09.23. 10:29

Akár börtönbe is kerülhet az az ausztrál férfi, aki tömegesen gázolt halálra emukat, az erről készült felvételeket pedig elküldte a barátainak – írja a news.com.au.

A hatóságok elmondása alapján az incidens valamikor szeptemberben történt, mikor a 20 éves Jacob MacDonald a kocsijával behajtott egy csapat emu közé, és sorra gázolta el az állatokat, miközben azt üvöltözte, hogy

kibaszott emuk! egy, két, há, ez kurva jó! az is megvan, meg a másik is!

Az egészet videóra is vette, és elküldte a haverjainak, valaki azonban közzétette a videót, így sikerült megtalálni a férfit. MacDonald egy lapnak nyilatkozva elmondta, úgy tűnik, valakivel nincs olyan jóban, mint gondolta, most pedig már annyira nem is tartja viccesnek a dolgot.

Hibáztam, hülye ötlet volt. Már nem nevetek rajta, ez életem legnagyobb hibája. Nem vagyok rá büszke.

– mondta a fiatal a lapnak. 

A rendőrség szerint MacDonald nagyjából 120 km/h-val hajtott be az emuk közé. Jelenleg többrendbeli állatkínzással, illetve közúti szabálysértésekkel vádolják, legközelebb novemberben áll majd bíróság elé.

MacDonald remekül érezte magát, miközben sorra gázolta el a nagytestű futómadarakat
MacDonald remekül érezte magát, miközben sorra gázolta el a nagytestű futómadarakat

Az ügynek egyébként volt egy másik hátborzongató aspektusa is, egy melbourne-i férfi több halálos fenyegetést is kapott, miután egy munkatársa bejelölte a videó alatt, mert van egy emus képe Facebookon.

Az RSPCA nevű állatvédő szervezet szóvivője ezzel kapcsolatban kiemelte, nem érdemes a közösségi médián megpróbálni a tettesek azonosítását, ugyanis itt nehéz valódi bizonyítékokkal szolgálni, ez pedig sokszor vezet ahhoz, hogy az emberek egy ártatlanon vezetik le a haragjukat.