Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztatták Dél-Korea legnagyobb pornóoldalának alapítónőjét

2018.09.23. 11:35

Új-Zélandon tartóztatták le a Soranet nevű pornóoldal társalapítónőjét, miután szökevényként már egy éve az országban élt - írja a Japan Times.

Az 1999-ben alapított oldalon több ezer olyan videó volt, amelyeket titokban elhelyezett kamerákkal rögzítettek nyilvános helyeken (a jelenséggel korábban ebben a cikkben foglalkoztunk), valamint rengeteg "bosszúpornó" is elérhető, azaz olyan házi felvételek, amelyeket az egyik fél (általában a nő) engedélye nélkül, jellemzően a szakítás után tesz közzé a másik fél.

Dél-Koreában illegális a pornó terjesztése, ennek ellenére külföldi szervereken vagy fájlmegosztó portálokon keresztül széles körben elérhetőek ilyen filmek. Az egymillió regisztráltat elérő Soranet két évvel ezelőtt, nőjogi csoportok tiltakozása nyomán zárták be.

A Song vezetéknevű, 45 éves alapítónőt fiatalkorúak szereplését tartalmazó pornófelvételek terjesztéséért vették őrizetbe, érvénytelenítették az útlevelét, és hazaküldték Szöulba. Férje és egy másik pár, akiket a további alapítóknak tartanak, továbbra is a tengerentúlon tartózkodnak. Mindnyájan ausztrál állampolgárok, vagy van ausztrál tartózkodási engedélyük.

Az ellenük szóló vádak között szerepel az is, hogy illegális tevékenységet ösztönöznek, mivel az oldal felhasználói is megosztják a nőkről nyilvános vécékben, öltözőkben, osztálytermekben vagy más nyilvános helyen készített videókat. Emellett a vádak szerint egyes felhasználók csoportos nemi erőszakokat is szerveztek, és az erről készült videókat töltötték fel az oldalra.

A tulajdonosok a vádak szerint több tízmillió dollárt szereztek prostitúciót és szerencsejátékot támogató - Dél-Koreában szintén illegális - oldalakkal is.