Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját testvérei kampányolnak egy republikánus jelölt ellen

2018.09.23. 19:30

Szövevényes családi dráma kezd kibontakozni Arizona államban a félidős kongresszusi választásokhoz közeledve. Paul Gosar republikánus jelölt ellen ugyanis a saját testvérei kezdtek kampányolni, a képviselő pedig erre keményen vissza is szólt nekik – írja az AFP.

Gosar először 2011-ben jutott be a kongresszusba, a populista Tea Party mozgalom támogatásával, és a novemberi szavazáson az újraválasztására készül az esélytelenebb demokrata jelölt, David Brill ellenében. A család egy része viszont úgy tűnik, nem szeretné, ha ez sikerülne neki.

Gosarnak kilenc testvére van, közülük hatan fogtak össze, hogy videós hirdetésekben beszéljék le a választókat arról, hogy rá szavazzanak, és nyíltak kiálltak a demokrata jelölt mellett.

Az egyik videóban egymás után vonulnak fel, hogy elmondják, miért olyan szörnyű a republikánus jelölt, de eleinte mindannyian csak a keresztnevükkel és a hivatásukkal szerepelnek. Aztán a videó végén jön a csavar, amikor kiderül, hogy mindannyian Gosarok, majd a hirdetést David Brill jóváhagyó üzenete zárja. Egy második videóban a testvérek azt mondják, nehéz nekik a saját testvérük ellen beszélni, de kötelességüknek érzik, hogy kiálljanak az igazságért és a családi becsületért.

Paul Gosar se szégyenlősködött, Twitteren reagált a rendhagyó kampányra Leszögezte, hogy az ellene kiálló testvérei mind liberális demokraták, akik utálják Donald Trump elnököt.

Ezek a csalódott Hillary-támogatók vér szerinti rokonaim, de mint minden balos, az ideológiát a család elé helyezik. Sztálin büszke lenne

– írjta, majd egy másik tweetben megosztott egy cikket arról, hogy a 85 éves édesanyjuk vele ért egyet, és hozzátette: "Úgy tűnik, tényleg én vagyok anya kedvence!"

Nem ez az első nyilvánosság előtt zajló adok-kapok a családi belviszályban. Tavaly Gosar hét testvére írt közösen éles hangvételű levelet egy helyi lapnak, miután a képviselő bedobta, hogy Soros György szervezhette a zavargásba fulladt fehér felsőbbrendűségi tüntetést Charlottesville-ben.

Gosar legutóbb akkor került be a hírekben, amikor felszólította Jeff Sessions igazságügyi minisztert, hogy ellenőrizze a Trump évnyitó beszéde alatt ellene tüntetők bevándorlási státuszát. Mi akkor írtunk róla, amikor 2015-ben bojkottálni készült Ferenc pápa amerikai kongresszusi beszédét, mert a pápa létező problémaként ismerte el a klímaváltozást.

A demokraták nagy reményekkel tekintenek a novemberi választások elé. A félidős megmérettetés jelentőségét az adja, hogy a képviselőház mind a 435 helyéről, a 100 fős szenátus 35 helyéről, illetve több mint harminc kormányzói székről is dönteni fognak a választók. A demokraták jelenleg a törvényhozás mindkét házában kisebbségben vannak, de jó esélyekkel indulnak neki a kampány hajrájának. Gosarnak azonban nem sok aggódni valója van, ő nagy valószínűséggel meg fogja tudni tartani a helyét.