Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Élve hozták ki a gépészt a két napja elsüllyedt kompból

000 19C212
2018.09.23. 07:37

A tanzániai haditengerészet búvárai élve mentették ki szombaton a gépészt a Viktória-tavon a két nappal korábban elsüllyedt kompból, a halálos áldozatok száma azonban már 218-ra emelkedett – írja az MTI.

A jármű csütörtökön süllyedt el a tanzániai tavon, becslések szerint pedig több mint 300 embert szállított, mikor felborult, pedig hivatalosan csak 101 személyes volt. Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy ennél is többen lehettek a kompon, ugyanis a jegykezelő is a halottak között van, a kezelőgép pedig eltűnt, így lehetséges, hogy soha nem lehet majd megtudni, valójában hányan haltak meg a katasztrófában.

A komp egyébként alig tíz méterre volt a kikötéstől, mikor elsüllyedt, feltehetőleg egy hirtelen és rossz kormánymozdulat miatt, amelyet egy tapasztalatlan kormányos tett, miután a kapitány felelőtlenül rábízta a feladatot. A kapitányt élve kimentették, azóta már őrizetben van.

John Magufuli tanzániai elnök a tragédia miatt négynapos gyászt rendelt el az országban.

Nyitókép: a felborult komp (Stringer/AFP)