Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A fehérek felakasztásáról rappel egy francia előadó

2018.09.26. 20:01

Akasszátok fel a fehéreket (Pendez les Blancs) címmel írt számot egy kevéssé ismert francia fekete rapper, Nick Conrad. 

41710843 6097905059762 4325887268075077632 n.png

Az agresszív rapszövegben olyan mondatok vannak például, mint "bemegyek a bölcsődébe, és megölöm a fehér babákat, szüleiket felakasztom, hogy a fekete gyerekek jól szórakozzanak. Jól megkorbácsolom őket, amíg az ömlő vér halálszagú nem lesz."

A videoklip nézése közben sem érezheti úgy a néző, hogy egy virágos mezőn jár épp. A főszereplő maga a rapper, ahogy megkínoz, majd felakaszt egy fehér férfit, ami az Amerikai História X című filmre utal, amiben a fehér férfi ugyanilyen módokon kínozza meg fekete társát. A klipet már többször feltöltötték az internetre, de mindannyiszor le is törölték. Itt egy kivágott részletet (egyelőre) meg tud nézni belőle.

A rap felháborodást váltott ki a francia politikusok körében is. A belügyminiszter, Gerard Collomb a Twitteren kritizálta a számot, amiben azt írja, mélyen elítéli "az ilyen gyalázatos és becstelen" támadásokat.

A Republikánus Párt pedig azt mondja, a dal egyenesen "felhívás a gyilkolásra".

A rapper ellen nyomozás indult gyűlöletbeszéd és felbujtás vádjával. 

(The Local)