Viola
-6 °C
-2 °C

Merényletet kíséreltek meg az afgán elnök ellen

2018.09.27. 12:18

Merényletet kíséreltek meg Asraf Gáni afgán elnök ellen az ország délkeleti részén fekvő Gazni tartományban, ahova látogatásra érkezett, az államfő nem sebesült meg - közölte az MTI.

Áref Núri, a tartományi kormányzó szóvivője közölte, hogy Gáni a kormányzói palotában tartózkodott, amikor rakétákkal vették célba az épületet. Ramazán Ali Mohszeni, a tartományi rendőrség helyettes vezetője azt mondta, hogy az egyik rakéta az épülettől 200-300 méterre csapódott be. Nem voltak áldozatai a támadásnak.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a merényletkísérlet elkövetőjeként.

Augusztus elején a szélsőséges tálibok átfogó támadást indítottak a stratégiai helyen fekvő Gazni ellen. Az afgán hadsereg az amerikai légierő támogatásával több napos harcok árán sikeresen visszaverte a támadást. A harcoknak több mint 200 halálos áldozata volt. A tálibok ostroma óta Asraf Gáni másodszor kereste fel a tartományt.

Az afgán elnök augusztus közepén is célpontja volt egy nagyszabású támadásnak, amikor több mint 30 aknát lőttek ki a kabuli elnöki palotára. A támadásban hatan megsebesültek, és az elnök többször kénytelen volt megszakítani élőben közvetített beszédét. Az akció elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!