Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az orosz titkosszolgálatot gyanúsítja a megmérgezett Pussy Riot-tag

2018.09.27. 13:19 Módosítva: 2018-09-27 13:27:41

Szeptemberben mérgezéssel, válságos állapotban került kórházba Pjotr Verzilov, a provokatív fellépéseiről és Putyin-ellenes tiltakozásairól ismert Pussy Riot orosz punkzenekar egyik tagja. A férfi azt gyanítja: az orosz titkosszolgálat  áll a támadás mögött.

A BBC-nek  Verzilov elmondta, hogy annyira profin mérgezték meg, hogy nem tudja bizonyítani a gyanúját. A profizmus viszont arra utal, hogy valamelyik orosz titkosszolgálat, az FSZB vagy a GRU áll a támadás mögött.

A berlini kórház, ahol a férfit kezelték, közleményt adott ki, melyben egyértelműen mérgezés tüneteiről írnak. A férfi szervezetében nem találtak méreganyagot, de a tüneteire más magyarázat nincs. Az aktivista korábban a német Bildnek azt mondta, hogy valamilyen "új koktélt" keverhettek ki, amit nehezebb azonosítani.

A férfi nem csak azért szúrhatta az orosz hatalom szemét, mert az orosz focivébé döntőjén berohant a pályára, hanem azért, mert korábban utánajárt három, Afrikában meggyilkolt újságíró halálának.