Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túlfutott és a tengerben állt meg egy Boeing, mindenki túlélte

2018.09.28. 07:08

Leszálláskor elhagyta a futópályát, és a tengerben állt meg egy utasszállító gép a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Chuuk-szigetcsoporton, mindenki túlélte a balesetet,  írja  az AP hírügynökség.

Az Air Niugini légitársaság Boeing 737-ese félig elmerült, az utasokat csónakokkal mentették ki. Harminchat utas és tizenegy főnyi személyzet volt a fedélzeten.

2018-09-28T045923Z 2023880088 RC1DB72049F0 RTRMADP 3 MICRONESIA-
Fotó: Social Media / Reuters

Az MTI Jimmy Emilióra, a repülőtér igazgatójára hivatkozva azt írja, hogy a pilóta 150 méterrel elvétette a leszállópályát.

Egy utas, Bill Jaynes elmondta, először azt hitte, hogy kemény landolásuk volt, de egy lyukat látott meg a gép oldalában, amin keresztül víz áramlott a törzsbe. 

Azt gondolta, ez nem olyan, ahogy a dolgok leszálláskor történnek.

A kabinban derékig ért a víz, mielőtt a segítségükre siettek.

Még nem tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta-e a balesetet.

Az Air Niugini 1973 óta működik Pápua Új-Guineában. Nemzetközi járataikat Boeing 767-esekkel és 737-esekkel teljesítik, a rövidebb távokon Fokker F-100-asok, Q400-asok és Dash 8-asok viszik az utasokat.