Natália
1 °C
7 °C

Kitiltották a Disney-figurákat az egyiptomi ovikból

2018.09.28. 20:54

Elrendelte a Disney-figurák eltávolítását a helyi óvodákból Egyiptom egyik tartományában az ottani kormányzó, a helyükbe pedig ellenséges fegyvereseket megölő egyiptomi katonák képeit kell majd kihelyezniük - közölte az MTI. A döntés célja a hazaszeretet megerősítése a kisgyerekekben - idézik Alá Marzúkot, a Kairóhoz közeli Kaljúbíja kormányzóját. 

"Ezek a figurák amerikaiak. Nekünk is sok nagyszerű alakunk van. A gyerekek majd őket tekintik ezentúl példaképnek" - mondta Marzúk.

Az intézkedést sokan támadták a közösségi portálokon, és azt mondták, a hatóságoknak inkább a túlzsúfolt osztályok problémáját kellene megoldania.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök 2014-es hatalomra kerülésével az országban fellángoltak a hazafias érzelmek, amit az elnök, aki közmondásosan gyakran használja az "éljen soká Egyiptom!" felkiáltást, bátorít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?