Judit
2 °C
7 °C

Kuciak-gyilkosság: újabb razzia van Komáromban

2018.09.28. 14:53 Módosítva: 2018-09-28 14:59:27

A csütörtökön Gútán letartóztatott nyolc ember közül ötöt elengedtek, három ellen vádat emelnek a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban, írja az Új Szó.

Sz. Tamás, Miroslav M. és Z. A. ellen orgyilkosság és más bűncselekmények miatt indul eljárás, közölte a főügyészség szóvivője.

A rendőrség a hivatalos Facebook-oldalára azt posztolta, hogy biztosak a három ember bűnösségében és mindent megtettek, hogy megkapják jogos büntetésüket.

A rendőrség házkutatást tart az egyik gyanúsított házában Koralóvóban, 2018. szeptember 27-én
A rendőrség házkutatást tart az egyik gyanúsított házában Koralóvóban, 2018. szeptember 27-én
Fotó: Vladimir Simicek

Sz. Tamásról a szlovák sajtó csütörtökön azt írta, hogy korábban komáromi nyomozó volt. A Paraméter szerint a rendőrség után őrző-védőként dolgozott hajókon. Később pedig egy bioboltot működtetett Gútán.

Eközben a Bumm.sk értesülései szerint újabb razzia indult Komáromban, aminek feltehetően köze lehet a Kuciak-nyomozáshoz. Egy 44 éves nő házánál tartanak akciót, aki a lap szerint sok szállal kapcsolódik Marián Kocner vállalkozóhoz. A nő jól beszél olaszul, ezért többször tolmácsolt a férfinak. Kocner jelenleg vizsgálati fogságban van.

 Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és feleségét februárban lőtték agyon a saját házukban, amiből akkora belpolitikai botrány lett, hogy abba belebukott a kormány is. Ezután hét hónapig nem történt semmi, a hatóságok ugyan letartóztattak néhány olasz állampolgárt, azonban később Olaszországnak adták ki őket. Halála előtt Kuciak éppen egy olyan anyagon dolgozott, amely rávilágított az olasz maffia és a szlovák politikai és gazdasági elit közti összefonódásokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?