Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Óriási moszkitók lepték el Észak-Karolinát

2018.10.01. 08:11

A Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki, írja az MTI. A világ legnagyobb vérszívó moszkitóinak milliói rajzanak a déli tagállam vihar sújtotta vidékein.

Az óriásszúnyogok árvizes területeken, nedves földben helyezik el tojásaikat, a lárvák hat napon belül óriási, a normálisnál háromszor nagyobb szúnyogokká fejlődnek.

Roy Cooper kormányzó elrendelte, hogy azonnali hatállyal négymillió dollárt szabadítsanak fel az állam költségvetéséből a szúnyogok elleni védekezésre. A rovarok 27 megyét árasztottak el, az egyik megye egészségügyi igazgatója, Scott Harrelson egyenesen közegészségügyi válságról beszélt a sajtónak.

A kormányzói hivatal ugyanakkor megnyugtatta a helybélieket, hogy bár a szúnyogok közegészségügyi problémát jelentenek, csípésük erős, de ez a fajta moszkitó nem terjeszt betegségeket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is the size of the mosquitoes we’ve got post-Florence. * #hurricaneflorence #hurricanerecovery #mosquito #gallinipper #itwillcarrymeaway

Jennings Wright (@accidentalbakery) által megosztott bejegyzés,