Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Törvényellenes lehet Svájcban a homofóbia

2018.10.02. 14:09

Hamarosan börtönbüntetés járhat majd Svájcban a homofób és a transzfób megnyilvánulásokért, a múlt héten ugyanis a Svájci Nemzeti Tanács elfogadta Mathias Reynard erre vonatkozó javaslatát – írja a Dazed.

A svájci képviselők közül 118-an szavaztak igennel, 60-an nemmel, 5-en pedig tartózkodtak. Az indítvány értelmében a jövőben akár három év börtönt is kaphat az, aki egy másik embert nemi identitása, vagy szexuális orientációja alapján diszkriminál. 

Reynard közel egy évtizede harcolt az LMBTQ-közösséget védő törvényért, ez pedig óriási sikernek számít, ugyanis az országban egyre fokozódik az ilyen emberek iránti ellenszenv.

A szavazás után a férfi is erről beszélt, mint mondta,

a homofóbia nem egy vélemény, hanem bűn, a győzelem pedig fontos jelzés.

Reynard a siker után sem pihen, jelenleg azon dolgozik, hogy ne csak élettársi kapcsolatban élhessenek a melegek az országban, hanem össze is házasodhassanak. Legutóbb Indiában volt példa hasonló volumenű döntésre, ott szeptember elején törölték el azt a törvényt, ami börtönbüntetéssel szankcionálta a melegek közti szexuális kapcsolatot.