Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legalább tíz szökevényt lőttek le Brazíliában

2018.10.03. 09:23

Legalább tíz szökevényt lőttek le rendőrök kedden a Brazília középső részén fekvő Tocantins államban.

A fegyenceknek azt követően sikerült kiszabadulni Araguaína település Bara da Grota nevű javítóintézetéből, hogy lázadást szítottak, túszul ejtették az intézmény egyik, a foglalkozásokat vezető oktatóját. Lefegyvereztek két őrt, majd húszan megszöktek.

Elfogásukra a hatóságok hajszát indítottak, amelynek során rátaláltak tíz rabra, akik nem akarták magukat megadni. A hatóságok szerint ekkor lövöldözés kezdődött, és a rendőrök lelőtték a rabokat. A többi szökésben lévő után folytatódik a hajsza.

Brazíliában, ahol túlzsúfoltak a börtönök, gyakran vannak lázadások és fogolyszökések. Ennek oka leginkább a nem megfelelő őrzési körülményekre vezethetők vissza. A börtönökben a különböző rivális bandák közötti összecsapásokban csupán januárban mintegy 150 rab halt meg. A hivatalos adatok szerint a brazil börtönökben mintegy 730 ezer rabot őriznek, ami 50 százalékkal haldja meg az intézetek hivatalos befogadóképességét.

(MTI)