Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant a helikoptere, meghalt a Szkripal-ügy nyomozásait felügyelő orosz főügyész-helyettes

2018.10.04. 13:56

Helikopter-balesetben meghalt három ember, köztük Szaak Karapetján, az orosz főügyész helyettese, jelentették orosz hírügynökségek. A Kosztroma megyében kora este történt balesetben az Interfax szerint az AS-350 típusú helikopter a sötétben fák tetejének ütközött, irányíthatatlanná vált és lezuhant. A balesetben meghalt a jármű pilótája és másik utasa is.

Jelentések szerint a gép a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt kényszerleszállást hajtott végre Csuhloma repülőterén, de később továbbindult. Az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak, írja az MTI.

Az Interfax úgy értesült, hogy Karapetján felügyelte a legjelentősebb bűnügyekben, köztük a Szkripal-ügyben folytatott nyomozásokat.

A Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen az angliai Salisburyben március elején megkísérelt sikertelen mérgezéses merénylet miatt tartós feszültség alakult ki Oroszország és a Nyugat között. London szerint a gyilkossági kísérlet az orosz legfelső vezetés utasítására történt, Moszkva pedig visszautasít minden olyan vádat, amely szerint bármi köze lenne az ügyhöz.