Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kivégzésére várt, de előbb ölte meg egy rabtársa az amerikai férfit

2018.10.06. 14:49

Egy elítélt gyilkolt meg egy másik, 2011 óta a halálsoron a kivégzésére váró elítéltet. Jonathan Fajardót a rekreációs udvaron szúrta ismeretlen indítékból nyakon és mellkason egy másik elítélt pénteken a San Franciscóhoz közeli San Quentin Állami Börtönben. A férfi másfél órával később belehalt a sérülésekbe.

A gyanúsított 34 éves, neve Luis Rodriguez. Motivációján kívül az sem ismert, hogyan jutott hozzá a fegyveréhez, amely a börtön közleménye szerint "házi készítésű" volt - írja a Sky News.

Jonathan Fajardo és felételezett gyilkosa, Luis Rodriguez
Jonathan Fajardo és felételezett gyilkosa, Luis Rodriguez
Fotó: California Department of Corrections & Rehabilitation

Fajardo egy banda tagja volt. 2008-ban két gyilkosságért életfogytiglanra ítélték: előbb rasszista indítékból lőtt le egy 14 éves fekete lányt, majd agyonszúrt egy férfit, akiről a banda tagjai azt gondolták, együttműködhet a rendőrséggel. Hét évvel később azonban halálra ítélték, mert megölte egy rivális banda két tagját.

A Sky News által megkérdezett szakértő azt mondta, bár a halálsorra a legbrutálisabb bűncselekmények elkövetői kerülnek, mégis itt a legalacsonyabb az agresszivitás aránya. Hasonló gyilkosság kaliforniai halálsoron nem is történt több mint húsz éve, 1997 óta.