Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott az Interpol vezetője

2018.10.07. 21:04

Az Interpol vasárnap esti tájékoztatása szerint lemondott a szervezet vezetője, Meng Hung-vej. A bejelentést Twitteren tették közzé.

 A közlemény szerint a pozíciót mostantól a dél-koreai Kim Jongjang veszi át, addig, amíg novemberben Dubajban az Interpol közgyűlése új vezetőt nem választ.

Az Interpol még szombaton kért hivatalos információt Meng Hung-vejről Kína államától, miután a férfiről csütörtök óta nem lehetett hallani. Nemzetközi rendőri segítséget is kértek.

Peking vasárnap közölte, hogy hazájában - pontosabban nem ismertetett - törvénysértés miatt indult vizsgálat Meng ellen, írja az MTI. A kínai állampárt fegyelmi ügyekkel foglalkozó testülete honlapján azt írta: Menget Kína új korrupcióellenes hatósága, a Nemzeti Felügyeleti Bizottság megfigyelés és vizsgálat alá vonta.

Meng Hung-vej eltűnését felesége jelentette be csütörtökön, miután tíz napig semmit nem hallott a férfiról.  Egy kínai lap szerint az Interpol most már csak egykori igazgatóját korrupcióval vádolták. Meng 2016-ban került az Interpol élére.