Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem volt megfelelő jogosítványa a New Yorkban limuzinnal karambolozó sofőrnek

2018.10.08. 22:05

Nem volt megfelelő jogosítványa annak a limuzin sofőrnek, aki szombaton egy születésnapot ünneplő társaságot szállított, és karambolozott New York állam Schoharie városában. A limuzin, benne tizennyolc emberrel a lejtős úton rohant bele egy kávézó előtti autóba. Mind a tizennyolc utas és a kávézó előtt álló két ember meghalt. Ráadásul maga az átalakított limuzin sem ment át az általános ellenőrzésen, így az utakra sem vihették volna ki, írja a CNN.

Egy 2001-es Ford Expedition kocsi lett átalakítva limuzinná, aminek látványát a szemtanúk is furcsának találták. A tulajdonos limuzin társaságnak korábban már négy autóját is kivonták a forgalomból az elmúlt két évben. A hatóságok most azt akarják elérni, hogy a nyomozás végéig egyáltalán ne használhassák a többi autójukat sem. Az effajta szerkezetmódosított kocsik a hatóságokat is régóta aggasztják, mert gyakran a biztonság rovására mennek. Az ilyen autókhoz pedig külön jogosítvány kell.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, de már nyomoznak az ügyben, írja a BBC. Egy közelben élő nő arról számolt be, hogy először egy hangos csattanást, majd sikoltozást hallott.

Azt még vizsgálják, hogy a sofőr hajtott túl gyorsan, hogy a fékek nem működtek, vagy az utasok nem voltak bekötve. Az átalakított kocsiban újdonsült házasok, szülők, fiatal párok és négy lánytestvér is ült. Kedd estére virrasztást szerveznek az áldozatok emlékére.