Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Phenjanba hívta a pápát Kim Dzsongun

2018.10.09. 10:30

Phenjani látogatásra hívta meg Ferenc pápát Kim Dzsongun észak-koreai vezető - közölte kedden a dél-koreai elnöki hivatal bejelentésére hivatkozva az MTI.

A meghívást Mun Dzsein dél-koreai elnök fogja továbbítani a katolikus egyházfőnek, akivel a jövő héten találkozik európai látogatása során.

A phenjani vezető Ferenc pápa áldását és támogatását szeretné kérni a Koreai-félszigeten megteremteni szándékozott béke és stabilitás érdekében, illetve tanácskozni akar vele a Vatikánnal folytatható jövőbeli együttműködésről.

Azt nem tudni, hogy Ferenc pápa elfogadja-e a meghívást, de az biztos, hogy nagyon támogatja az atomfegyverek leszerelését. Januárban azt mondta, attól tart, hogy egy váratlan esemény atomháborúba sodorhatja a világot.

Elértünk egy határt. Elég egy váratlan esemény ahhoz, hogy háború törjön ki. Ezért el kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért

- mondta a katolikus egyházfő az Egyesült Államok és Észak-Korea között egyre fokozódó feszültségre utalva.

Észak-Korea azóta ígéretet tett atomlétesítményei leszerelésére, azonban a világ kétkedve nézi az atommentesítés érdekében tett lépéseket. Bár a Szohe rakétakísérleti telep leszerelték, de a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szerint a jongbjoni kísérleti reaktorban folyik a 2015 decemberében megkezdett működési ciklus.