Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olyan volt, mint egy gátszakadás, pillanatok alatt mindent elöntött a víz

000 19X2XK
2018.10.11. 18:48

Holtan találtak meg két embert abból a háromból, akik után kutattak a mentőegységek a spanyolországi Mallorca szigetének keleti részén, ahol a hirtelen jött heves esőzések okoztak rendkívüli áradásokat szerdán. A két újabb áldozat egy hatvan év körüli német állampolgárságú házaspár.

Továbbra is nagy erőkkel keresnek egy 5 éves kisfiút, akinek édesanyja meghalt, miután autójuk elakadt az árvízben. Az asszony 7 éves kislányát még ki tudta menekíteni a járműből, írja az MTI.

Eddig tizenketten haltak meg az áradásokban a szigeten, köztük van egy idős brit házaspár, akik egy taxiban veszítették életüket a sofőrrel együtt.

Az özönvízszerű felhőszakadás a sziget keleti részén három települést érintett, de a legnagyobb kárt Sant Llorenç des Cardassarban okozta, ahol néhány óra alatt négyzetméterenként több mint 220 liternyi esővíz zúdult le. A spanyol meteorológiai szolgálat adatai szerint Mallorcán a teljes éves csapadékmennyiség négyzetméterenként 600-800 liter közé esik.

A helyiek gátszakadáshoz hasonlították a történteket, mert a víz rendkívül gyorsan, pillanatok alatt borított el mindent, ráadásul olyan nagy erővel, hogy autókat sodort el több kilométerre. Több helyen pedig egymásra tornyozta a kocsikat, amelyeket daruval kellett leemelni egymásról.

Dél-Franciaországban ketten meghaltak

Legalább két ember életét vesztette az egy napja tomboló viharokban Dél-Franciaországban: holttesteikre egy, a tenger által elsodort gépkocsiban találtak rá. A Var megyei prefektúra szerint miután a heves esőzések miatt a Garonette folyó kilépett a medréből, öt gépkocsit sodort magával a tenger felé.

A Garonnette folyó sebessége még csütörtökön is olyan erős volt, hogy a medréből kilépve fákat csavart ki és sodort magával. A megyében egész éjjel heves esések voltak csütörtökre virradóra: a tűzoltókat több mint kétszáz helyre riasztották, 16 embert kellett kimenteniük a vízzel elárasztott épületekből.

(Borítókép: Helyi lakosok próbálják megtisztítani a hordaléktól Sant Llorenc des Cardassart 2018. október 18-án. Fotó: M.LOPEZ / AFP)