Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrt hívtak egy fekete férfira, mert fehér gyerekekre vigyázott

2018.10.11. 14:14

A Georgia állambeli Atlantában egy Corey Lewis nevű fekete férfi épp egy szendvicsboltból távozott a két fehér gyerekkel, akikre vigyázott, ekkor ment oda hozzájuk egy nő, hogy megkérdezze, jól vannak-e a gyerekek, és hogy beszélhet-e velük.

Lewis az utóbbit nem engedte meg, ezért a nő hazafelé követte őket, és közben kihívta a rendőröket. Egy járőr nem sokkal meg is állította Lewis autóját, és igazoltatta őt.

A férfi nem sokkal később közösségi oldalra feltöltött videókban számolt be a történtekről, és elmondta, hogy a gyerekek nehezen viselték, hogy valaki követi őket, azt meg pláne, hogy egy rendőr igazoltatta a baby sitterüket.

"Pusztán azért zaklattak és követtek, mert két olyan gyerekre vigyáztam, akiknek a bőrszíne különbözik az enyémtől" - mondta Lewis az egyik videóban. 

Az eset miatt sokan háborodtak fel a különböző online fórumokon a BBC cikke  szerint, a rendőrséget ostorozták leginkább, amiért bőrszín alapján megkülönböztetett.