Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Instagramon adták-vették a gyerekeket Indonéziában

2018.10.12. 13:56

Az indonéz hatóságok négy embert vettek őrizetbe, mert a vádak szerint az Instagram közösségi oldalon keresztül gyerekekkel kereskedtek, írja a CNN. 

A most lekapcsolt hálózat egy olyan fiókon keresztül működött, ami terhességi, illetve örökbefogadási tanácsadóként tüntette fel magát, és a fotókon ultrahangfelvételek, újszülöttek, illetve terhes anyák voltak. A gyerekek képei alá odaírták, hogy mennyi idősek, milyen neműek, vallásúak. Az oldalnak egyébként nagyjából hétszáz követője volt, és még a múlt héten is üzemelt. 

A felhasználó oldalán gyerekek képeit, terhes nőket és ultrahang képeket tettek ki
A felhasználó oldalán gyerekek képeit, terhes nőket és ultrahang képeket tettek ki
Fotó: Instagram

Az egyik őrizetbe vett személy egy huszonkét éves nő, aki tizenegy hónapos gyerekét akarta eladni, már volt is egy vevője Baliról, a gyerekért nagyjából ezer dollárt ígértek. Szintén őrizetbe vettek egy huszonkilenc éves férfit, aki a gyanú szerint a gyerekkereskedelem lebonyolításában vett részt. Az indonéz rendőrség szerint a közösségi médiát azért használják egyre többször a gyerekkereskedők, mert a hatóságok nehezebben tudják ellenőrizni, és közvetlen kapcsolat lehet az eladó és a vásárló között. 

Indonéziában óriási problémát okoz az emberkereskedelem, az UNICEF becslése szerint évente százezer gyereket adnak el, a legtöbbjüket prostitúcióra kényszerítik. 

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas