Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az Instagramon adták-vették a gyerekeket Indonéziában

2018.10.12. 13:56

Az indonéz hatóságok négy embert vettek őrizetbe, mert a vádak szerint az Instagram közösségi oldalon keresztül gyerekekkel kereskedtek, írja a CNN. 

A most lekapcsolt hálózat egy olyan fiókon keresztül működött, ami terhességi, illetve örökbefogadási tanácsadóként tüntette fel magát, és a fotókon ultrahangfelvételek, újszülöttek, illetve terhes anyák voltak. A gyerekek képei alá odaírták, hogy mennyi idősek, milyen neműek, vallásúak. Az oldalnak egyébként nagyjából hétszáz követője volt, és még a múlt héten is üzemelt. 

A felhasználó oldalán gyerekek képeit, terhes nőket és ultrahang képeket tettek ki
A felhasználó oldalán gyerekek képeit, terhes nőket és ultrahang képeket tettek ki
Fotó: Instagram

Az egyik őrizetbe vett személy egy huszonkét éves nő, aki tizenegy hónapos gyerekét akarta eladni, már volt is egy vevője Baliról, a gyerekért nagyjából ezer dollárt ígértek. Szintén őrizetbe vettek egy huszonkilenc éves férfit, aki a gyanú szerint a gyerekkereskedelem lebonyolításában vett részt. Az indonéz rendőrség szerint a közösségi médiát azért használják egyre többször a gyerekkereskedők, mert a hatóságok nehezebben tudják ellenőrizni, és közvetlen kapcsolat lehet az eladó és a vásárló között. 

Indonéziában óriási problémát okoz az emberkereskedelem, az UNICEF becslése szerint évente százezer gyereket adnak el, a legtöbbjüket prostitúcióra kényszerítik.