Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Melania Trump először kommentálta férje hűtlenségét

000 19S9C8
2018.10.13. 13:15

Férje megválasztása óta először adott hosszabb, televíziós interjút Melania Trump. Az interjút a First Lady afrikai útja során rögzítették, az egész pedig azért volt különleges, mert a megegyezés szerint a First Lady-nek bármilyen kérdést fel lehetett tenni. A pénteken leadott egyórás különkiadásban szó esett a 2016 óta történt nagyobb botrányokról: a lefizetett pornószínésznő Stormy Danielsről, a MeToo-mozgalomról és Melania Trump sokak szerint ízléstelen kabátjáról is.

Donald Trump hűtlenségéről többször írtak a lapok, ám a felesége eddig hivatalosan nem nyilatkozott ezekben az ügyekben. Most az ABC riporterének azt mondta, nem foglalkozik ezekkel a híresztelésekkel. Azt hangsúlyozta az interjú több pontján is, hogy édesanyaként és first lady-ként sokkal fontosabb dolgokkal kell törődnie. Szerinte az újságok hazugságokat írtak a kapcsolatukról. Azt mondta, hogy nem kellemes számára ezekről a hírekről hallani, de a lényeg, hogy ő pontosan tudja, mi az igazság. A házasságuk állapotát firtató kérdésre azt válaszolta:

"Rendben vagyunk."

Az idei nyár legnagyobb botránya Melania Trump számára az volt, amikor a mexikói határon lévő menekült gyerekeket egy olyan kabátban látogatta meg, aminek a hátára az volt írva, hogy "I really don't care. Do U?", vagyis "Engem aztán tényleg nem érdekel, hát téged?". A közvélemény jelentős része ízléstelennek tartotta a választást. Erről a first lady azt mondta az interjúban, hogy a kabátnak semmi köze nem volt a gyerekekhez.

"Az üzenet a baloldali médiának szólt, akik folyamatosan kritizálnak engem. Meg akartam nekik mutatni, hogy engem nem érdekel. Mondjanak, amit csak akarnak, ez nem fog engem megakadályozni abban, hogy azt tegyem, ami helyes."

– mondta Melania Trump a botrányról, ami ugyanannak a megerősítése. Donald Trump ugyanezt az üzenetet írta ki Twitterére a botrány kirobbanása után.

Melania Trumpot arról is kérdezték, hogy míg ő programot hirdet az internetes zaklatás ellen, addig a férje az egyik legnagyobb bully az interneten. Melania Trump azt mondta, nem mindig ért egyet a férje üzeneteivel vagy azok stílusával, és ezt meg is mondja neki. Majd arról is beszélt, hogy a férje tudja, hogy nagyon kemény a stílusa Twitteren, és azt is elfogadja, hogy a felesége a jövő generációjának akar segíteni a programmal.

Az interjúnak ezt a részét rögtön sok kritika érte, hiszen úgy tűnik a válaszból, hogy Trump  számára mégsem világos, hogy mi a baj a twitteres viselkedésével. Mikor a First Lady-t arról kérdezték, hogy miért pont ezt a témát választotta magának, akkor azzal indokolta a döntését, hogy ő a leginkább támadott és zaklatott ember a világon.

Melania Trump a MeToo-mozgalomról azt mondta, hogy mindig is támogatta a nőket, de szerinte egyenlően kellene bánni a nőkkel és a férfiakkal ebben a kérdésben is. Vagyis nem csak a nők hangját kellene meghallaniuk az embereknek. Hozzátette, hogy szerinte túl sokszor ítélnek az ügyben konkrét bizonyítékok nélkül.

Az interjúból már tegnap jelentek meg részletek, ebben a first lady arról beszélt, hogy dolgoztak a Fehér Házban olyan emberek, akikben ő nem bízott meg, de egy részük azóta már nincs ott.