Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

130 szír családot ejtett túszul az Iszlám Állam

2018.10.14. 07:35

Az Iszlám Állam terroristái 130 családot hurcoltak el túsznak szombaton a szíriai el-Bahra menekülttáborból az Eufrátesz keleti partján – közölte a szélsőségesek ellen harcoló Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet az MTI beszámolója szerint.

Subán al-Habúri, az Egyesült Államok támogatását élvező milícia egyik szóvivője az al-Hadat szíriai tévének elmondta: sikerült visszaverniük a dzsihadisták támadását, megvédve a többi menekültet a bahrai táborban.

A menekülttábor Hadzsin városának térségében található. Az Eufrátesz keleti partján fekvő város ellen jelenleg offenzívát folytat a kurdok dominálta ernyőszervezet, amelyet a Washington által vezetett nemzetközi koalíció légicsapásai támogatnak.

A Firat kurd hírügynökség úgy tudja, az Iszlám Állam harcosai egy homokvihar leple alatt intéztek váratlan támadást a tábor ellen. Az SDF csapatai értesülések szerint legkevesebb húsz terroristával végeztek a harcokban, de a saját veszteségeikről, illetve civil áldozatokról egyelőre nem tudni.

A nemzetközi terrorellenes koalíció szombaton tizennégy légicsapást hajtott végre a szélsőségesek állásai ellen Hadzsinnál. A Firat közlése szerint legkevesebb 105 iszlamista vesztette életét a bombázásban.