Aliz
6 °C
14 °C

Egyre többen gondolják, hogy Trumpot újraválasztják

2018.10.14. 23:50

Az amerikaiak egyre valószínűbbnek tartják, hogy Donald Trumpot második ciklusra is újraválasztják, miközben a lehetséges demokrata elnökjelöltek közül Joe Biden volt alelnöknek a legmagasabb a támogatottsága, derült ki a CNN-nek készített SSRS-felmérésből.

A poll alapján 46 százalék gondolja, hogy Trump nyerni fog 2020-ban, és 47 százalék, hogy veszít az elnökválasztáson. Márciusban viszont még 54 százalék gondolta úgy, hogy nem lesz esélye második ciklusra.

A republikánusok, és a republikánusok felé húzó függetlenek között 74 százalék azt akarja, hogy Trump legyen a jelöltjük 2020-ban, és csak 21 százalék látna szívesebben egy másik republikánus indulót.

A demokratáknál egyelőre még nagyon képlékeny, hogy kik jöhetnek majd szóba kihívóként, a felmérésben 16 lehetséges jelöltről kérdezték a demokratákat, és a feléjük húzó függetleneket. A feldobott nevek közül többen nem jelentették még ki, hogy elindulnak-e, ilyen a listát vezető Joe Biden is.

Barack Obama volt alelnöke 33 százalékos támogatottságot tud felmutatni, míg a második helyen Bernie Sanders vermonti szenátor, Hillary Clinton 2016-os kihívója áll 13 százalékkal. Kamala Harris kaliforniai szenátor 9 százalékot, míg Elizabeth Warren massachusetts-i szenátor 8 százalékot kapott. A volt New York-i polgármester, nemrég újra regisztrált demokrata Michael Bloomberg milliárdos 4 százalékon áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?