Jenő
-2 °C
6 °C

Eltűnt szaúdi újságíró: a török rendőrség behatolt az isztambuli szaúdi követségre

2018.10.15. 17:39

Hétfőn egy nagyjából 12 főből, török és szaúdi emberekből álló csoport ment az isztambuli szaúdi nagykövetségre vizsgálódni az eltűnt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében. Hétfő este a török rendőrség is megérkezett a nagykövetséghez, a Reuters értesülései szerint ők is behatoltak az épületbe.

A kormánykritikus újságírót október 2-án, a nagykövetségre belépve látták utoljára, állítja a férfi menyasszonya és több barátja. Török források szerint a férfit meggyilkolhatták, a szaúdiak ezt viszont kategorikusan tagadják.

Trump odaküldi a külügyminisztert

Az ügyben megszólalt az amerikai elnök Donald Trump is – szerinte akár magányosan cselekvő gyilkos is állhat az ügy mögött. Trump beszélt Szalmán királlyal is, sőt, Mike Pompeo külügyminisztert is Szaúd-Arábiába küldi, hogy segítsen a helyzet megoldásában, írja a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?