Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Kocsmajelenetben festette magát elődei közé Trump

2018.10.15. 21:04

Különös festményre figyeltek fel újságírók a CBS vasárnap esti, 60 Minutes című műsorában sugárzott Trump-interjú közben, és később kiderítették, hogy a képen valóban Donald Trump látható korábbi tekintélyes republikánus elnökök körében:

a mostani amerikai elnök Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Dwight Eisenhower, Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan és George H. W. Bush társaságában italozgat.

De amíg Eisenhowerék láthatóan alkoholt fogyasztanak, addig Trump szigorúan kólát iszik jéggel.

A Time magazin által végzett gyors nyomozás szerint a képet egy Missouriban élő művész, Andy Thomas festette – még ő is meglepődött azon, hogy a festmény a Fehér Házba került. Elmondta, hogy Donald Trump kérte fel őt a festmény elkészítésére.

Lényegében azt mondta, hogy a róla készült portrék többségét nem igazán szereti, és igaza is van. Nehéz megfesteni őt

– idézi a Time-nak nyilatkozó művészt az MTI. A képet Darrell Issa, kaliforniai republikánus képviselő ajándékozta Donald Trumpnak.

A művész egyébként megfestette ennek a képnek a demokrata párti verzióját is: azt a festményt, amelyen az előző, demokrata párti elnök, Barack Obama látható demokrata párti elődjei - köztük Harry Truman, Lyndon B. Johnson, Jimmy Carter  és Bill Clinton - társaságában.