Jenő
-2 °C
6 °C

Medve támadt egy szlovák vadászra

2018.10.15. 14:16

Barnamedve támadt a hétvégén Szlovákiában egy vadászra, akit súlyosan megsebesített, írja az MTI szlovák lapokra hivatkozva.

A vadász több társával az észak-szlovákiai Zábidó (Zábiedovo) falu közelében található erdőben volt szombat este. Már visszafelé tartottak a vadászatból, amikor egyiküket megtámadta, fellökte és több helyen megharapta a váratlanul felbukkanó medve. A vadász társai többször a levegőbe lőttek, mire a medve elengedte áldozatát és elfutott.

A férfi súlyos nyílt sebeket kapott, a közeli Trsztena (Trstena) kórházába vitték. Eszméleténél van, nincs életveszélyben. A kórház igazgatója szerint sebeinek összevarrása három órán át tartott.

Szlovákiában a természetvédelmi szervek több mint 1200 szabadon élő medvét tartanak számon. Általában kerülik a kapcsolatot az emberekkel, viszont amikor magukat vagy bocsaikat fenyegetve érzik, agresszíven is reagálhatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?