Jolán
2 °C
4 °C

Véget ért a túszdráma Kölnben

2018.10.15. 13:38 Módosítva: 2018-10-15 15:59:29

Sikerült elfognia a német rendőrségnek azt a felfegyverzett férfit, aki a kölni főpályaudvarnál lévő gyógyszertárban barikádozta el magát, és egy nőt is túszul ejtett. 

Hétfőn nem sokkal dél után nagy erőkkel vonult ki a német rendőrség a kölni főpályaudvarhoz. A helyszínre kommandósok érkeztek, a környék fölött helikopter körözött. A túszejtés miatt teljesen lezárták a pályaudvart, ami miatt komoly késések alakultak ki a vasúton. 

Szemtanúk lövésekről és füstről is beszámoltak a környéken. Az N-TV azt jelentette, hogy a férfi egy 14 éves lányt is visszatartott a gyógyszertárban. A túszejtő valamilyen gyúlékony anyagot locsolt szét és meggyújtotta azt, de a 14 éves túszt ezután elengedte. 

A rendőrség túsztárgyalójának sikerült felvennie a kapcsolatot a 60 év körüli férfival. A kommandósok végül beavatkoztak és elfogták. Szemtanúk szerint az akció előtt két robbanásszerű hangot lehetett hallani (ezt feltehetően a kommandósok által használt hanggránátok okozhatták).

A legújabb hírek szerint a túszejtőt a helyszínen újra kellett éleszteni. A női túsz könnyebben sérült meg, őt is kórházba szállították. 

A rendőrség tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt, hanem egy párkapcsolati vita áll a történtek hátterében. Egy pár a közeli McDonald's-ban veszett össze, és a vita elfajult. A férfi a rendőrségi szóvivő szerint égő anyagot dobott be a gyorsétterembe, ami miatt tűz ütött ki, majd a gyógyszertárban sáncolta el magát egy tússzal együtt.  

A kölni rendőrség este tartott tájékoztatóján az MTI szerint elmondták, hogy a helyszínen megtalálták egy 55 éves szíriai állampolgár igazolványát, akinek 2021-ig szólt a tartózkodási engedélye, és volt rendőrségi ügye kisstílű bűncselekmények, köztük lopás és kábítószerrel visszaélés miatt. Nem teljesen biztos, de valószínű, hogy a kórházba szállított férfi az irat tulajdonosa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?