Véget ért a túszdráma Kölnben

2018.10.15. 13:38 Módosítva: 2018.10.15. 15:59

Sikerült elfognia a német rendőrségnek azt a felfegyverzett férfit, aki a kölni főpályaudvarnál lévő gyógyszertárban barikádozta el magát, és egy nőt is túszul ejtett. 

Hétfőn nem sokkal dél után nagy erőkkel vonult ki a német rendőrség a kölni főpályaudvarhoz. A helyszínre kommandósok érkeztek, a környék fölött helikopter körözött. A túszejtés miatt teljesen lezárták a pályaudvart, ami miatt komoly késések alakultak ki a vasúton. 

Szemtanúk lövésekről és füstről is beszámoltak a környéken. Az N-TV azt jelentette, hogy a férfi egy 14 éves lányt is visszatartott a gyógyszertárban. A túszejtő valamilyen gyúlékony anyagot locsolt szét és meggyújtotta azt, de a 14 éves túszt ezután elengedte. 

A rendőrség túsztárgyalójának sikerült felvennie a kapcsolatot a 60 év körüli férfival. A kommandósok végül beavatkoztak és elfogták. Szemtanúk szerint az akció előtt két robbanásszerű hangot lehetett hallani (ezt feltehetően a kommandósok által használt hanggránátok okozhatták).

A legújabb hírek szerint a túszejtőt a helyszínen újra kellett éleszteni. A női túsz könnyebben sérült meg, őt is kórházba szállították. 

A rendőrség tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt, hanem egy párkapcsolati vita áll a történtek hátterében. Egy pár a közeli McDonald's-ban veszett össze, és a vita elfajult. A férfi a rendőrségi szóvivő szerint égő anyagot dobott be a gyorsétterembe, ami miatt tűz ütött ki, majd a gyógyszertárban sáncolta el magát egy tússzal együtt.  

A kölni rendőrség este tartott tájékoztatóján az MTI szerint elmondták, hogy a helyszínen megtalálták egy 55 éves szíriai állampolgár igazolványát, akinek 2021-ig szólt a tartózkodási engedélye, és volt rendőrségi ügye kisstílű bűncselekmények, köztük lopás és kábítószerrel visszaélés miatt. Nem teljesen biztos, de valószínű, hogy a kórházba szállított férfi az irat tulajdonosa.  • Hírek
  • Személyi kölcsön