Négy nő és egy kisgyerek halála miatt ítélték el az indiai gurut

2018.10.16. 14:38

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy indiai gurut és tizennégy másik embert négy nő és egy másfél éves kisgyerek 2014-es meggyilkolása miatt, írja a BBC.

A bíróság szerint a Rampal néven ismert guru áldozatai megfulladtak, miután bezárták őket egy ablaktalan szobába, amíg követőivel összecsaptak a rendőrökkel. Az összecsapásban is hatan meghaltak, több mint kétszázan megsebesültek. Egy ötödik nőt súlyos állapotban szállítottak kórházba a szobából, de az életét már nem tudták megmenteni. Abban az ügyben szerdán hoznak ítéletet.

Rampalt 2006-ban vádolták meg először azzal, hogy köze van egy gyilkossági ügyhöz. Tagadta a vádakat, és óvadék ellenében szabadon engedtek. Viszont a hatóságok elrendelték az őrizetbe vételét, miután többször nem jelent meg a bíróságon.

A rendőrök 2014-ben kivonultak az ásramjához, de több ezer követője megpróbálta megakadályozni, hogy behatolhassanak az épületbe. A patthelyzet, és az összecsapások egy hétig tartottak. A rendőrség közben azzal vádolta a guru követőit, hogy túszként tartottak fogva embereket, és nőket, gyerekeket használtak emberi pajzsként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Bankszámla