Albert, Lipót
2 °C
12 °C

2 halott, 2 sérült Németországban: ollóval támadt egy férfi a rendőrökre

2018.10.19. 11:29 Módosítva: 2018-10-19 13:18:56

Két ember meghalt, két rendőr pedig súlyosan megsérült abban a rendőri akcióban, ami péntek reggel történt Németország délnyugati részén, Kirchheimben. Nem terrortámadás történt, családi dráma áll a háttérben.

A rendőri akció reggel fél kilenckor kezdődött a Pfalz borvidéken fekvő, 2000 lakosú faluban. Maszkot viselő, felfegyverzett kommandósok jelentek meg, a települést lezárták, a házak fölött helikopter körözött. 

A rendőröket péntek reggel egy 56 éves nő hívta ki egy házhoz, mert 25 éves fia bedrogozva dührohamot kapott és rátámadt, írja az n-tv a rendőrség tájékoztatása alapján. Amikor egy fiatal rendőrnő és egy rendőr kiért a helyszínre, a férfi őket is megtámadta kezében egy ollóval.

A rendőrök többször rálőttek. A dühöngő férfi meghalt, de a dulakodásban mindkét rendőr is súlyos szúrt sérüléseket szenvedett.

Meghalt a fiú anyja is. Az egyelőre nem világos, hogy őt a fia szúrta-e le vagy a rendőrök eltévedt lövedékei oltották ki az életét.

Korábban elterjedt, hogy egy ember fegyverrel a kezében még veszélyt jelenthet a faluban, de a rendőrség ezt cáfolta. A környéken már nincs vészhelyzet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?