Piroska
3 °C
3 °C

2 halott, 2 sérült Németországban: ollóval támadt egy férfi a rendőrökre

2018.10.19. 11:29 Módosítva: 2018-10-19 13:18:56

Két ember meghalt, két rendőr pedig súlyosan megsérült abban a rendőri akcióban, ami péntek reggel történt Németország délnyugati részén, Kirchheimben. Nem terrortámadás történt, családi dráma áll a háttérben.

A rendőri akció reggel fél kilenckor kezdődött a Pfalz borvidéken fekvő, 2000 lakosú faluban. Maszkot viselő, felfegyverzett kommandósok jelentek meg, a települést lezárták, a házak fölött helikopter körözött. 

A rendőröket péntek reggel egy 56 éves nő hívta ki egy házhoz, mert 25 éves fia bedrogozva dührohamot kapott és rátámadt, írja az n-tv a rendőrség tájékoztatása alapján. Amikor egy fiatal rendőrnő és egy rendőr kiért a helyszínre, a férfi őket is megtámadta kezében egy ollóval.

A rendőrök többször rálőttek. A dühöngő férfi meghalt, de a dulakodásban mindkét rendőr is súlyos szúrt sérüléseket szenvedett.

Meghalt a fiú anyja is. Az egyelőre nem világos, hogy őt a fia szúrta-e le vagy a rendőrök eltévedt lövedékei oltották ki az életét.

Korábban elterjedt, hogy egy ember fegyverrel a kezében még veszélyt jelenthet a faluban, de a rendőrség ezt cáfolta. A környéken már nincs vészhelyzet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!