Rákosnak hazudta magát egy nő, hogy pénzt csaljon ki az emberektől

2018.10.19. 14:42

Ötvenötezer ausztrál dollárt (nagyjából 11 millió forint) szerzett egy adománygyűjtő internetes oldal révén egy magát rákbetegnek kiadó ausztrál nő, akit végül őrizetbe vettek a hatóságok.

A Queensland állambeli Townsville bírósága szerint a 27 éves Lucy Wieland a közösségi médiát felhasználva dokumentálta nem létező petefészekrákjának kezelését. A rendőrség szerint Wieland a GoFundMe adománygyűjtő oldalon kért anyagi segítséget az emberektől.

Az Instagram-oldalára idén feltett képek egy részén Wieland oxigénmaszkot viselve, máskor járókeretet használva látható. Más fotókon úgy tűnik, mintha intravénásan kapna orvosságot, valamint hajának a lenyírását is dokumentálta, miközben érzéseiről írt a bejegyzésekben. "A kimerültség most már állandóan jelen van" - olvasható az egyik posztban. 

 Azt egyelőre nem tudni, hogy a nő partnere, aki szerepel is a fotók egy részén, tisztában volt-e a csalással, ahogy azt sem, hogy Wieland szenved-e bármilyen egyéb betegségtől. Wielandet óvadék ellenében elengedték, de le kellett adni az útlevelét. Legközelebb decemberben kell megjelennie a bíróság előtt. A GoFundMe közleményében azt írta, minden adományozó vissza fogja kapni a felajánlott összeget. (MTI)  • Tippek
  • Bankszámla